Holiday ClubHoliday Club

Paras talvimakuupussi: vinkit sopivan makuupussin valintaan

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Ulkona yöpyminen on talvella unohtumaton kokemus. Jotta yö tähtitaivaan alla olisi mukava, tulee varusteet valita huolella. Teltta ja makuupussi ovat ne tärkeimmät välineet, joiden valintaan kiinnittää huomiota. Talvimakuupussi löytyy seuraavalle patikkaretkelle näiden vinkkien avulla.

Millainen on paras makuupussi talveksi?

Paras makuupussi talveksi

Makuupussi talvivaelluksella kannattaa valita EN 13537 -standardin avulla.

Kyseinen standardi kertoo lämpötilan makuupussissa ja antaa osviittaa siihen, miten kylmässä ilmassa makuupussia voi käyttää.

Mitä EN 13537 -standardi sitten oikein tarkoittaa?

EN 13537 -standardi tarkoittaa:

  • Comfort-makuupussit soveltuvat hyvin aloittelijoille ja heille, jotka palelevat helposti.
  • Limit-talvimakuupussit ovat hyviä kokeneimmille retkeilijöille sekä heille, jotka eivät palele helposti.
  • Extreme-makuupussit ovat suunnattu hyvinkin kokeneille retkeilijöille.

Huomioi, että standardin osviittaa antavat esimerkki lämpötilat ovat aina viitteellisiä. Jokainen tuntee kylmyyttä hieman eri tavoin, joten tuotteen viitearvoihin ei kannata luottaa sokeasti.

Pidä mielessä myös netistä löytyvät talvimakuupussi kokemukset, jotka kertovat hyvin millaista makuupussissa on ollut nukkua eri olosuhteissa.

Artikkeli jatkuu alla
Löydä parhaat tarjoukset ja osta itsellesi laadukas, kestävä ja lämmin talvimakuupussi!
Lämmin talvimakuupussi
Artikkeli jatkuu...

Kuitu- ja untuvamakuupussit

Jos selailet makuupusseja talveksi, huomaat kuinka talvimakuupussit ovat usein joko kuitu- tai untuvamakuupusseja. Kumpi on paras makuupussi talvikäyttöön?

Kuitumakuupussit ovat synteettisestä kuidusta valmistettuja. Ne sopivat erinomaisesti kosteisiin olosuhteisiin, sillä kuitumakuupussi kuivuu kastuessa helposti. Kuitumakuupussit ovat lisäksi usein edullinen valinta.

Untuvamakuupussi on helppo pakata pienempään kokoon ja talvimakuupussina untuvatpussit ovat erityisen hyviä eristyksen osalta. Ne ovat usein eristävimpiä painoon verrattuna, joten kevytkin makuupussi voi olla riittävä valinta.

Talvimakuupussin koko

Toinen tärkeä huomioitava asia on juuri talvimakuupussin koko. Makuupussit myydään usein naisten ja miesten malleissa, mutta sitä tärkeämpää on kuitenkin aina kiinnittää huomiota pussin kokoon.

Esimerkiksi jotkin naiset pitävät miesten malleja parempana, mutta sopivuus riippuu aina sinusta. Hyvä makuupussi talvella mahdollistaa riittävän vaatekerran, sekä mahdollisen lisäpeiton makuupussin sisällä. Liian väljä ei makuupussin kuitenkaan kannata olla.

Huomioi myös talvimakuupussin paino. Et halua valita liian painavaa mallia, varsinkin jos olet lähdössä pidemmälle vaellukselle. Mikäli et aio kävellä pitkiä matkoja makuupussia kantaen, ei paino välttämättä ole niin tärkeä.

Artikkeli jatkuu alla
Naantali SpaNaantali Spa
Artikkeli jatkuu...

Esimerkki hyvästä talvimakuupussista

Yllä olevat vinkit auttavat siis löytämään hyvän talvimakuupussin.

Talvimakuupusseista on kokemuksia paljon ja niiden perusteella erittäin suositeltuja talvimakuupusseja ovat:

Makuupussin talvitarjouksia löytyy netistä varsin runsaasti. Voit löytää hyvän makuupussin talveen XXL:stä tai muista suosituista nettikaupoista.

Katso myös Retki-lehti Outdoor Media Oy:n video aiheesta:

Artikkeli jatkuu alla
Holiday ClubHoliday Club
Artikkeli jatkuu...

Hyvä makuupussi joka vuodenaikaan

Makuupusseja löytyy moneen lähtöön. Makuupussia valittaessa on aina hyvä lähteä makuupussin käyttötarkoituksesta.

Hyvä kesämaakupussi sopii parhaiten juuri lämpimiin kesäöihin, kun taas talvimakuupussi pitää lämpimänä pakkasilla. Makuupussit jaetaankin usein kolmeen eri luokkaan juuri sen lämpöominaisuuksien mukaan.

Makuupusseja on saatavilla:

  • Ohuemmat kesämakuupussit, jotka sopivat loppukeväästä aina alkusyksyyn.
  • Paksummat talvimakuupussit soveltuvat ympärivuotiseen käyttöön, joskin aivan kesäkuumalla ne voivat usein olla liian lämpimät.
  • Kolmen vuodenajan makuupussit, jotka käyvät kesään, mutta myös leutoon talvikäyttöön.

Jos olet ahkera retkeilijä ei yhden makuupussin taktiikka ole välttämättä paras. Tällöin paras makuupussi on usein kaksi erillistä makuupussia, eli yksi kesämakuupussi ja yksi talvimakuupussi.

Näin voit valita makuupussin mukaasi säiden mukaan.

Artikkeli jatkuu alla
WeekendbeeWeekendbee
Artikkeli jatkuu...

Talvimakuupussi takaa onnistuneen retken

Lämmin talvimakuupussi

Sinulle sopiva makuupussi talvivaellukseen löytyy parhaiten omat toiveet mielessä pitäen. Jos kesäiltoinakin joudut kääriytymään vilttiin kylmän yllättäessä, tarvitset todennäköisesti hieman paksumman talvimakuupussin.

Muista myös, että kylmyyteen vaikuttavat muutkin asiat. Makuupussin alla kannattaa olla hyvä eristävä pinta ja esimerkiksi talviteltta pitää tuulta ja viimaa poissa.

Yöksi makuupussiin tulee pukea tietenkin riittävästi vaatetta ja huolehtia, että vaatteet hengittävät. Kosteus makuupussin sisällä saa helposti aikaan vilun tunteita.

Katsasta siis yllä olevat vinkit ja etsi sinulle sopiva makuupussi talvi-alennuksista.

Talvella telttailu ja retkeileminen on todellinen elämys ja oikeanlainen talvimakuupussi pitää sinut taatusti lämpimänä!

Lue myös nämä

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

LomarengasLomarengas
Naantalin kylpyläNaantalin kylpylä
KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll