LomarengasLomarengas

Marjastaminen on Suomessa jokamiehenoikeus

Marjastaminen on mainiota ajanvietettä sulan maan aikaan. Marjojen kerääminen on rentouttavaa puuhaa ja itse kerätyt marjat tuovat talven pimeyteen runsaasti iloa ja piristystä!

Suomen metsät ovat täynnä vitamiineja ja hivenaineita erilaisten marjojen muodossa. Marjastaminen on pitkään ollut suomalaisten suosikkipuuhaa. Marjoja kerätään omiin tarpeisiin, mutta myös kaupallinen marjastus on lisääntynyt vuosien saatossa. Suomeen tullaan marjastamaan jopa muualta maailmasta.

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

Marjastamisen suosio ei ole mikään ihme, kun ryhdytään luettelemaan niitä monia ihania marjoja, joita Suomen luonnosta löytyy. Suosituimpien marjojen joukkoon kuuluvat muun muassa:

Marjoja löytyy siis monenlaisiin makuelämyksiin ja lähes mistä tahansa luontomaisemasta. Marjoista riittää lisäksi iloa ja hyötyä. Niitä voi pääsääntöisesti syödä vaikka suoraan puskasta, mutta toki marjoja kerätään mukaankin. Suomen marjat sopivat kakkuihin, kekseihin ja vaikka puuron lisukkeeksi! Voit lisäksi saada marjoista hyötyä tuleviksi kuukausiksi säilömällä, mehustamalla ja pakastamalla.

Artikkeli jatkuu...

Marjastaminen on jokamiehenoikeus

Suomessa marjastaminen on jokamiehenoikeus, joten kuka tahansa voi suunnata marjastamaan omaksi ilokseen. Saat siis marjastaa missä tahansa, kunhan et sitä tee kenenkään pihapiirissä. Metsässä ei tietenkään koskaan saa aiheuttaa myöskään häiriötä tai haittaa. 

Hyviä marja-alueita löytyy koko Suomesta. Ihan kaikkia marjoja ei löydy luonnosta mistä tahansa ja esimerkiksi lakkaa lähdetään keräämään yleensä pohjoiseen. Marjasato riippuu tietenkin myös aina säästä.

Marjastaminen on kuitenkin todella rentoa ja hauskaa puuhaa. Omaksi ilokseen kannattaa ehdottomasti lähteä marjastamaan – vaikka ihan vain pieneen kahvikuppiin keräten. Saat pienestä annoksesta itse kerättyjä marjoja runsaasti iloa ja terveellisiä vitamiineja arjen aherruksiin.

Muista myös, että marjojen myyminen Suomessa on verovapaata tuloa. Voit lukea siitä lisää: www.vero.fi

Ei siis muuta kuin suunnaksi lähimetsä tai aukio ja marjoja etsimään!

Matkapojat

Tutustu Matkapoikien kotimaan matkoihin ja löydä risteilytarjouksia!

Tutustu matkoihin

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Naantalin kylpyläNaantalin kylpylä
KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll