LomarengasLomarengas

Kalastus

Kalastus on Suomessa erityisen helppoa ja hauskaa lomapuuhaa. Harrastuksena kalastus on yksi suomalaisten suosikeista. Eikä se ole mikään ihme – olemmehan tuhansien järvien maassa!

Kalastus on tärkeä osa kulttuuriamme ja elinkeinona kalastusta on Suomessa harjoitettu alusta alkaen. 10% maamme pinta-alasta on vettä, joten kalastamaan pääsee lähes joka puolella Suomea. Yleisimpiin kaloihin kuuluvat kuha, hauki ja ahven, jotka ovatkin varsin herkullisia kaloja ja soveltuvat hyvin monipuolisesti erilaisiin ohjeisiin!

Artikkeli jatkuu alla
Naantalin kylpyläNaantalin kylpylä
Artikkeli jatkuu...

Kalastus on mahdollista siis Suomen sisävesissä, mutta kala onnea pääsee kokeilemaan myös rannikolla. Itämerellä, Suomenlahdella ja Pohjanlahdella on mahdollista kokeilla merikalastusta, jolloin saaliiksi voi saada muun muassa silakoita, lohta ja kilohailia. 

Sopivaksi kalastuskohteeksi sopii siis melkein mikä tahansa paikka, missä on vettä. Suosituimmat kalastuslomat suuntaavat usein Lappiin, mutta hyviä paikkoja kalastella löytyy myös Etelä- ja Itä-Suomesta. Varsinkin monien suurten järvien ja jokien lähistöllä on runsaasti retkeilykohteita, joissa pääsee vaivattomasti kalastamaan. 

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

Kuka tahansa pääsee kalastamaan

Kalastaminen ei Suomessa ole mitenkään erityisen vaikeaa. Onkiminen, pilkkiminen ja silakkalitkalla kalastaminen ovat yleiskalastusoikeuden piirissä. Tämä tarkoittaa, ettet tarvitse niihin mitään erillistä lupaa. Myöskään alle 18-vuotiaat tai 65-vuotta täyttäneet eivät tarvitse lupia yleisillä vesialueilla kalastettaessa.

Jos haluat harrastaa jotakin muunlaista kalastusta, tarvitset siihen kalastusluvan. Luvan hakeminen on kuitenkin helppoa ja hakeminen onnistuu vaivattomasti esimerkiksi netissä. 

Voit ostaa kalastusluvat täältä: www.eraluvat.fi

Entäpä sitten missä kalastus on luvallista? Kalastaminen onnistuu lähes kaikkialla Suomen vesistöissä. On joitakin alueita, joissa vesistö voi olla yksityisaluetta ja tällöin tarvitset vesialueen omistajan luvan. Joitakin rajoituksia voi olla lisäksi voimassa suojelluilla alueilla.

Voit tutkia kalastusmahdollisuuksia ja mahdollisia rajoituksia muun muassa osoitteessa kalastusrajoitus.fi

Kalastamaan voi lähteä ihan omatoimisesti ja monet erä- ja kalastusvälineitä myyvät liikkeet auttavat kyllä oikeiden välineiden löytämisessä. Toki myös kalastusmatkailumahdollisuuksia on ja niiden avulla voit kokeilla kalastamista ohjatusti! 

Lähde siis kokeilemaan kalastusta kun kaipaat täydellistä rentoutumista!

Matkapojat

Tutustu Matkapoikien kotimaan matkoihin ja löydä risteilytarjouksia!

Tutustu matkoihin
Naantalin kylpyläNaantalin kylpylä
KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll