Holiday ClubHoliday Club

Hiihto

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Hiihto on suomalaisten suosikkipuuhaa. Tämä monipuolinen liikuntamuoto on suosittu harrastus ja seurataanpa lajia ahkerasti myös kotisohvilta. Kaunis talvinen luonto, kimaltelevine latuineen kutsuvat ketä tahansa hiihtelemään!

Suomen talvi on pitkä ja pimeä, mutta upea talvinen luonto tarjoaa onneksi runsaasti rentouttavaa ja virkistävää tekemistä. Hiihto onkin juuri tällainen harrastus ja talvilomaa kutsutaankin usein juuri hiihtolomaksi. Ei ihme, sillä moni suomalainen suuntaa silloin juuri laduille!

Artikkeli jatkuu alla
Naantalin kylpyläNaantalin kylpylä
Artikkeli jatkuu...

Hiihtää voi kuka tahansa ja hiihtämään oppii kyllä helposti. Monissa lomakeskuksissa on saatavilla muun muassa hiihtokouluja, jos haluat parantaa omaa hiihtotekniikkaasi tai kokeilla uutta hiihtotyyliä.

Hiihto onnistuu tuhansilla hoidetuilla laduilla

Sopivista hiihtopaikoista ei ole Suomessa pulaa. Metsähallituksen hallinnoimilla alueilla on runsaasti huollettuja latuja, jotka soveltuvat niin perinteiseen, että vapaaseen hiihtotyyliin. Kunnat huoltavat lisäksi usein eri pituisia reittejä ja osa laduista tarjoaa jopa valaistuksen, jolloin hiihto onnistuu illemmallakin.

Lisäksi esimerkiksi Lapista löytyy monia matkakeskuksia, joissa on kilometrikaupalla huollettuja latuja. Muun muassa suositut laskettelukeskukset kuten Yllästunturi tarjoavat upeat maisemat hiihtämiseen. Lappi ei tietenkään ole ainoa alue, jossa tällaisia mahdollisuuksia on, vaan hiihtäminen onnistuu myös Etelä-Suomessa – tietenkin vain lumitilanteen salliessa! 

Artikkeli jatkuu alla
Naantali SpaNaantali Spa
Artikkeli jatkuu...

Hiihtäminen on hauskaa oikeilla varusteilla 

Hiihtoon ei tarvita mitään erityisiä varusteita. Suksia saa lähes kaikkialta ja ne kannattaa ostaa aina asiantuntijaneuvojen avulla. Lomakeskukset myös vuokraavat suksia tarvittaessa. 

Suksien lisäksi on hyvä pukeutua oikein. Vaikka hiihtämisen aikana tuleekin usein kuuma, ei kannata lähteä hiihtelemään ihan kevyissä varusteissa. Pysähtyessä voi iskeä nopeasti kylmä! Pimeällä hiihdettäessä myös otsalamppu voi olla hyvä ottaa mukaan matkaan.

Pidä silmällä erilaisia laturetkiä ja hiihtotapahtumia. Niitä järjestetään ympäri Suomen ja niiden avulla on mahdollista rentoutua ja nauttia hiihtämisestä ihan eri tavalla! 

Hiihto on upea koko perheen harrastus, sen soveltuen loistavasti lomaohjelmaan. Lähde siis hiihtämään ja tutustumaan upean talviseen luontoon!

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

LomarengasLomarengas
Naantalin kylpyläNaantalin kylpylä
KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll