Holiday ClubHoliday Club

Suomen golfkentät – tietoa maamme laadukkaista kentistä

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Suomen pitkä ja pimeä talvi on tehnyt meistä tietysti varsinaista talviurheilukansaa. Mutta Suomesta löytyy kyllä paljon mahdollisuuksia harrastaa ja liikkua myös kesäisin. Suomen golfkentät ovat tästä oivallinen esimerkki, nimittäin Suomen golfseurat ovat levittäneet lajin ilosanomaa ympäri maan.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Suomen golfkentät – historiallisia ja vaativia kenttiä

Kun tutkit Suomen golfkentät kartalla, niin huomaat, että kenttiä piisaa. Vaikka suurin osa golfkentistä Suomessa onkin keskittynyt Etelä-Suomeen, löytyy kenttiä aina ihan Lapista asti. Suomen golfkenttien määrä on tällä hetkellä peräti yli 180 kenttää ja Suomen golfliittoon kuuluu peräti 129 jäsenseuraa.

Suomen vanhin golfkenttä on Pitäjänmäellä Talin kartanon mailla sijaitseva golfkenttä. Talin kenttä perustettiin vuonna 1932 ja se on edelleen yksi Suomen merkittävimpiä kilpailukenttiä.

Golfaajat ovat tietenkin aina innokkaita tekemään erilaisia ranking-listoja, eli laittamaan kenttiä erilaisiin listoihin vaativuuden tai kauneuden osalta. Suomen golfkentät ranking vaikeuden osalta on tietysti vähän kiinni aina pelaajasta ja siitä, mitä mittaria käytetään vaikeiden mittaamiseen.

Artikkeli jatkuu alla
Naantali SpaNaantali Spa
Artikkeli jatkuu...

Suomen vaikeimmat golfkentät ovat yleensä listoissa näitä kohteita:

 • Nordcenterin Fream
 • Kerigolf
 • Messilä Golf
 • Linna Golf

Mutta Suomesta löytyy todella runsaasti golfkenttiä, joten valinnanvaraa kyllä riittää. Helpompiakin kenttiä on saatavilla ja suosittujen kenttiä joukkoon kuuluvat muun muassa Aura Golf sekä Paltamo Golf.

Kenttäesittelyjä

Suomen golfkentät tarjoavat laatua

Golf Suomessa

Golf Suomessa on varsin mukavassa kasvuvaiheessa ja golfseurat ovat panostaneet tarjoamaan uusille ja vanhoille pelaajille hyvät kenttäpalvelut. Suomen kentät vetävät vertoja laadun puolesta monille maailman kentille. Mitä kaikkea kentiltä sitten voi odottaa?

Monet suomalaiset golfkentät antavat mahdollisuuden:

 • Pelata hyvin suunnitelluilla kentillä
 • Harjoitella golfin pelaamista harjoituskentillä tai erilaisten simulaattoreiden avulla
 • Oppia golfin saloja ohjaajien avulla
 • Vuokrata tai ostaa pelivarusteet

Monen golfkentän yhteydessä toimi lisäksi usein kahvilatoimintaa. Näin voit nauttia pikku purtavaa vaikkapa ennen kierrosta reillä tai pelituokion jälkeen. Monet Etelä-Suomen golfkentät tarjoavat lisäksi ravintolapalveluita ja lähistöltä löytyy usein majoitusmahdollisuuksia, mikäli saavut golfaamaan kauempaakin.

Artikkeli jatkuu alla
Holiday ClubHoliday Club
Artikkeli jatkuu...

Milloin golfkentät ovat auki?

Golfkentät Suomessa avaavat ovensa tietenkin aina sään ehdoilla ja siksi mitään ehdotonta kauden avausta tai lopetusta ei oikein voi antaa. Etelä-Suomen golfkentät avaavat ovensa usein säiden salliessa jo ennen pääsiäistä ja pääsiäisen tiimoilla aukeaa usein useampikin kenttä. Pohjoisemmassa kauden avaus voi joskus siirtyä jopa toukokuuhun.

Pelaamaan pääse nykyään myös melko pitkälle syksyyn. Golfkausi Suomessa ei siis ole niin lyhyt kuin voisi olettaa. Vielä syyskuussa pääsee usein pelailemaan suomalaisille viheriöille.

Tietysti talvella on sitten mahdollisuus harjoitella ja pelailla eri simulaattoreissa ympäri Suomea, eli innokkaimpien kausi ei lopu ikinä.

Golfkenttien hinnat Suomessa ovat jäsenmaksujen osalta ihan kelvolliset maailmalle verrattuna. Vuonna 2020 jäsenmaksut olivat keskimäärin reilun 100 euron luokkaa. Hinnat ovat pysyneet melko samoina jo muutamia vuosia.

Golfia voi lähteä tietysti kokeilemaan ilman jäsenmaksua.

Artikkeli jatkuu alla
LomarengasLomarengas
Artikkeli jatkuu...

Ensi kertaa golfaamaan? Vinkit golfkentille

Mikäli suuntana ovat maamme golfkentät ensimmäistä kertaa, on hyvä varautua kenttien toimintaan. Löydät kaikki Suomen golfkentät kartalta ja voit valita lomaasi sopivimman kentän. Kenttien aukioloajat löytyy kätevästi netistä ja kannattaakin tarkistaa sieltä.

Kentille kannattaa varustautua sään mukaisiin tamineisiin. Pukeutumiseen on vaihtelevia ohjeistuksia, joten tutustu niihin etukäteen. Monet kentät eivät vaadi nykyään enää kauluspaitaa.

Kentillä tulee tietysti noudattaa kenttävalvojan ohjeita. Pelatessa on tärkeä:

 • Olla valmiina tekemään oma suoritus ajallaan.
 • Varoa muita pelaajia sekä välttää liiallista meluamista.
 • Jättää lyöntipaikka siistiin kuntoon, eli jos lyönti irrottaa vaikkapa nurmea, tulee se painaa kevyesti paikoilleen.

Mikä mukavinta, suomalaisille golfkentille voi tulla pelailemaan niin yksin tai yhdessä. Pelaaminen sopii kaikenikäisille ja myös nuorille löytyy runsaasti sopivia golfkenttiä!

Golf onkin oikein mukava koko perheen harrastus.

Suomen golfkentät kartalla

Usein kysyttyä

Missä on Suomen kaunein golfkenttä?

Useamman kerran Suomen kauneimmaksi golfkentäksi on nimetty Viipurin Golf, joka sijaitsee aivan Saimaan rannalla. Muita Suomen kauneimmaksi valittuja golf kenttiä ovat muun muassa Turun Ruissalossa sijaitseva Aura Golf ja Oulunjärven rannalla sijaitseva Paltamo Golf.

Mikä on Suomen vanhin golfkenttä?

Suomen vanhin 18-reikäinen golfkenttä on Talin kenttä, joka valmistui olympialaisia varten jo vuonna 1952.

Paljonko keskimäärin maksaa golf jäsenmaksu?

Suomessa jäsenmaksu golfkentälle maksaa noin 100 euroa kentästä riippuen. Aloittaessasi golfin voit tietysti kokeilla lajia ilman jäsenyyttä tietylle kentälle.

Kuinka monta golfkenttää Suomessa on?

Jos huomioidaan vähintään 9-reikäiset golfkentät, on Suomessa yhteensä jopa 181 kenttää.

Mitkä ovat Suomen parhaat golfkentät?

Suomen parhaimpien golfkenttien listaan kuuluvat muun muassa Hämeenlinnassa sijaitseva Linna Golf, Turussa sijaitseva Aura Golf, Lappeenrannassa sijaitseva Viipuri Golf, Raaseporissa sijaitseva Nordcenter Golf ja Kuopion lähistöllä sijaitseva Tahko Golf.

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

LomarengasLomarengas
Naantalin kylpyläNaantalin kylpylä
KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll