LomarengasLomarengas

Suomalaiset korut – hopeaa, timantteja, metallia ja kaunista puuta

Suomalaiset korut ovat laatutietoinen valinta. Suomalainen design on viime vuosina ollut kovassa nousussa ja suomalaisia koruja on esitelty jopa kansainvälisissä muotilehdissä.

Suomalaiset korut ovat erittäin laadukkaita ja usein myös erittäin ympäristöystävällisiä. Kun kaipaat kauniita ja maanläheisiä koruja, kannattaa ehdottomasti pitää mielessä kotimainen korutarjonta.

Artikkeli jatkuu alla
Osta laadukkaat ja kotimaiset korut näistä verkkokaupoista!
Suomalaisia koruja
Artikkeli jatkuu...

Suomalaisia koruja – 10 erinomaista merkkiä

Suomalaisia koruja löytyy nykyään todella monipuolisesti. Löydät valikoimista erinomaisia design-merkkejä, joiden mallistoissa on kaikkea korvakoruista sormuksiin.

Suomalaiset korut kertovat lisäksi monipuolista tarinaa, hyödyntäen niin suomalaista puuta, että metallia ja sukeltavat hakemaan inspiraatiota aina kauniista luonnosta kotimaisiin taruolentoihin.

Tässä esittelyssä kymmenen kotimaista korumerkkiä, jotka on hyvää pitää mielessä kotimaisia koruja ostettaessa.

1. Tammi Jewellery

Kotimainen korumerkki Tammi Jewellery

Tammi Jewelleryn suomalaiset korut valmistetaan kestävyys ja ekologisuus mielessä. Alpo Tammi aloitti toiminnan jo vuonna 1954, joten Tammen koruilla on pitkät juuret suomalaisessa koruhistoriassa.

Kun etsinnässä ovat erinomaiset suomalaiset käsintehdyt korut, voit turvautua juuri Tammen korusarjoihin, sillä ne valmistetaan käsityönä taitavimpien kultaseppien toimesta.

Kauniiden korujen inspiraatio tulee upeasta luonnosta, niin kotimaisista, että eksoottisemmista maisemista. Niissä sukelletaan niin egyptiläiseen mytologiaan, että suomalaiseen metsään.

Tammi Jewelleryn koruissa on todella upeita yksityiskohtia ja korujen valmistamiseen käytetään aina parhaita metalleja. Koruvalikoima on todella laaja ja löydät Tammelta myös parhaat suomalaiset korut lapsille.

Tammelta löytyy lisäksi suomalaiset hääsormukset Tammi Wedding-mallistosta.

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

2. AALmark

AALmark kotimaiset korut

AALmark on suomalainen hopeakorujen valmistaja. Merkin takana on kotimainen Aarreaitta Lahjatalo -yritys, joka perustettiin vuonna 2003.

Kaikki merkin korut ovat valmistettu joko rodinoidusta hopeasta tai 18 karaatin kullatusta 925-hopeasta. Heidän korusarjaan kuuluu myös teräskoruja, joissa käytetty teräs on aina korkealuokkaista ruostumatonta terästä.

Näitä suomalaisia koruja löytyy hyvin moniin eri tarkoitukseen. Valikoimista löytyy suomalaisia koruja miehille, naisille, nuorille ja lapsille, eli ihan jokaiselle!

Malliston helminauhat ovat esimerkiksi suosittuja kastelahjoja. Voit lisäksi löytää joiltakin korujen jälleenmyyjiltä mahdollisuuden ostaa suositun AALmark-laattarannekorun, johon voit valita haluamasi kaiverruksen.

3. Aarikka

Aarikka suomalaiset korut

Aarikka valmistaa tietenkin monen tuntemat suomalaiset puukorut, mutta tämän vanhan suomalaisen koruvalmistajan valikoimiin kuuluu nykyään paljon muutakin, kuin ihania puukoruja.

Aarikan suomalaisten korujen historia juontaa aina vuoteen 1954, jolloin Kaija Aarikka ryhtyi tekemään omaperäisiä koruja. Nämä vanhat suomalaiset korut ovat vuosien varrella saaneet mukavasti päivitystä ja uusia mallistoja on syntynyt yhteistyössä tunnettujen suomalaisten artistien ja kuvataiteilijoiden kanssa.

Aarikan korusarjoista löytyy:

 • Kaulakoruja
 • Korvakoruja
 • Käsikoruja
 • Sormuksia
 • Rannekelloja
 • Hiusasusteita

Näitä suomalaisia design-koruja löytyy siis moneen lähtöön. Suosittuja ovat myös ihanat sesonkikorut, kuten Aarikan puiset joulukorut.

Aarikan korut ovat ihana valinta, kun kaipaat hieman väriä ja hauskuutta koruvalikoimiin, klassista tyyliä unohtamatta!

Naantali Spa

Suomen paras hotelli vuosina 2019 & 2020! Upea kylpylähotelli Naantalissa meren rannalla.

Katso tarjoukset

4. Silván -timanttikorut

Silván -timanttikorut

Laatukoru on tunnettu korujen verkkokauppa, mutta tämä erinomainen verkkokauppa valmistaa myös omaa, suomalaista korumallistoa. Laatukorun suomalaiset korut valmistetaan Silván korumerkiin alla.

Kaikki timanttikorut valmistetaan ja suunnitellaan Suomessa, Hyvinkäällä. Koska malliston korut valmistetaan suoraan korukaupan toimesta, ovat Silvánin korut yleensä todella edullisia moniin muihin timanttikoruihin verrattuna.

Korumerkin korut tehdään 14 tai 18 karaatin kelta-, valko- tai rosekullasta. Lisäksi käytetty platina sekä timantit ovat aina korkealaatuisia.

Kun haluat todellisen suomalaisen design-korun, löytyy merkin valikoimista uniikkikappaleina myytäviä koruja. Lisäksi jokaisen korun mukaan liitetään aina takuutodistus.

5. Kalevala

Kalevala korut

Toinen tunnettu, vanha suomalainen korusarja löytyy tietysti Kalevalalta. Kalevala-korut ovat taatusti monelle tuttu korusarja.

Kalevalalta löydät myös suosituimmat suomalaiset miesten korut. Näyttävät korut ilmaisevat suomalaista sisukkuutta ja korujen design kertoo suomalaisen luonnon ja kansan tarinaa.

Kalevalan suomalaiset korut ovat kansan suosikki, eikä suotta.

Koruvalikoimasta löytyy lisäksi runsaasti valinnanvaraa, joiden joukossa on:

 • Korvakoruja
 • Käsikoruja
 • Kaulakoruja
 • Solmioneuloja
 • Kalvosinnappeja

Monet suomalaiset kuvataiteilijat ovat vuosien varrella suunnitelleet koruja Kalevalan korusarjaan. Lisäksi mallistoon kuuluu suositut Roosa Nauha-korut.

Nämä suomalaiset korut tehdään ja suunnitellaan aina käsityönä.

6. Kohinoor

Kohinoor kotimaiset timanttisormukset

Kohinoor on suomalaisen Kultakeskus Oy:n korumerkki. Nämä suomalaiset korut ovat laadukkaita timanttikoruja, jotka valmistetaan Hämeenlinnassa.

Timanttikorujen taustalla ovat Kultakeskuksen suomalaiset korutaiteilijat Assi Arnimaa ja Sami Laatikainen. Koruilla on myös Avainlippu ja Design from Finland-tunnukset osoittamassa niiden suomalaista työtä ja muotoilua.

Kohinoorin tuotemerkin nimi tulee muuten yhden maailman suurimman timantin, eli Koh-i-Noorin myötä.

Tuoteryhmään kuuluvat:

 • Timanttisormukset ja muut sormukset
 • Riipukset
 • Korvakorut
Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

7. Saurum

Saurum korut

Saurum Osakeyhtiö on suomalainen jalometalliyritys. Yhtiö on perustanut lisäksi ainutlaatuisen Saurum-tuotemerkin, joka valmistaa laadukkaita suomalaisia koruja.

Heidän tunnetuimpiin koruihin kuuluvat suomalaiset miesten pukukorut sekä hopeiset ja kultaiset rippiristit.

Saurumin Osakeyhtiön alla toimivat suomalaiset korumerkit eivät rajoitu vain Saurumin oman nimen alla myytäviin koruihin.

Yhtiön brändeihin kuuluvat tämän lisäksi suosittu Moomin-korusarja sekä Lumoava-korut.

Muumikorut ovat tietenkin jokaisen Muumi-intoilijan suosikkeja. Valikoimissa on niin kauniita pinssejä, että korvakoruja.

Lumoavan suomalaiset design-korut ovat puolestaan kauniita, kierrätetystä jalometallista tehtyä koruja. Valikoimassa on niin hopea- että kultakoruja.

8. LAAV Collection

LAAV Collection kotimaiset korut

Löydät erinomaiset suomalaiset korut puusta valmistettuna LAAV Collectionin valikoimista. Koivuvanerista valmistetut korut ovat kotimaisia, kevyitä ja moderneja.

Vanerikorumallistossa on runsaasti vaihtoehtoja ja saatavilla ovat niin upeat suomalaiset korvakorut, että kauniit kaulukorut.

Nämä suomalaiset korut tunnetaan kauniista väreistään ja valikoimissa on niin hennon vaaleita, että räikyvän keltaisia koruja.

9. Lempikoru

Suomalainen koru Lempikoru

Lempikorun kauniit suomalaiset korut valmistetaan käsityönä Suomessa.

Tämän upean korumerkin toimintaperiaatteissa näkyy vahvasti myös kierrätettävyys sekä ekologisuus.

Korujen inspiraationa toimii kaunis ja puhdas luontomme. Onpa korumerkillä myös Avainlippu-merkki.

Lempikorun suomalaiset hopeakorut tarjoavat upean kattauksen kauniita kaulakoruja. Niiden joukossa on niin risti-kaulakoruja, että erilaisia kukkia. Tämän lisäksi koruvalikoimaan kuuluu korvakoruja sekä rannekoruja.

10. Northern Viking Jewelry

Northern Viking Jewelry

Suomalaisen Northern Vikingin korut kertovat nimen mukaisesti viikinkikulttuurin historiaa. Korut olivat tärkeässä roolissa viikinkien aikaan ja käsityöläiset olivat hyvinkin korkeassa asemassa tällä aikakaudella.

Korujen avulla kerrottiin henkilön vauraudesta, mutta myös rohkeudesta sekä perimätiedosta

Jo tähän aikaan koruja käyttivät kaikki ja niinpä tämänkin suomalaisen korusarjan mallistosta löytyy vaihtoehtoja ihan kaikille.

Northern Viking koruvalikoimasta löytyy:

 • Teräsriipuksia
 • Kaulakoruja
 • Korvakoruja
 • Rannekoruja
 • Sormuksia
 • Partakoruja

Korut on valmistettu teräksestä, joten ne eivät tummu. Lisäksi komea teräs sopii hyvin moniin eri tilaisuuksiin ja tilanteisiin.

Lomarengas

Laatutarkastetut vuokramökit ja loma-asunnot Suomen kattavimmasta valikoimasta

Etsi mökkejä

Suomalaiset korvakorut

Suomalaiset korvakorut

Näiden merkkien valikoimasta löydät suomalaiset korvakorut:

 • Tammi Jewellery
 • AALmark
 • Aarikka
 • Kalevala
 • Kohinoor
 • Saurum
 • LAAV Collection
 • Lempikoru
 • Northen Viking Jewelry

Suomalaiset puukorut

Suomalaiset puukorut

Näiden merkkien valikoimasta löydät suomalaiset puukorut:

 • Aarikka
 • LAAV Collection
 • Muotoiluhuone Tuokio
 • Design Seppälä
 • Pauliina Rundgren HandiCrafts
 • Sanninco
 • Valona design
 • YO ZEN

Osta suomalaiset korut netistä

Suomalaisia koruja löytyy siis todella monipuolisesti ja erilaisia merkkejä on runsaasti. Voit etsiä perinteisiä puukoruja tai hankkia suomalaiset hopeakorut korurasiaasi.

Yllä olevilta merkeiltä löytyvät niin kauniit kotimaiset korvakorut, että kihlasormukset. Mikä mukavinta, suomalaiset korut löytyy kätevästi netistä. Näin voit tutkia erilaisia korutarjouksia sekä vertailla haluamiasi tuotteita.

Korut voi ostaa netistä turvallisesti, kunhan käytät luotettavaa korusivustoa. Monet nettikaupat laittavat korujen mukaan takuutodistuksen, esimerkiksi juuri hopea- tai timanttikorujen osalta.

Kannattaa siis ehdottomasti tutustua koruvalikoimiin netissä ja ostaa laadukkaat suomalaiset korut asusteeksi arkeen ja juhlaan!

Matkapojat

Tutustu Matkapoikien kotimaan matkoihin ja löydä risteilytarjouksia!

Tutustu matkoihin

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Naantalin kylpyläNaantalin kylpylä
KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll