LomarengasLomarengas

Top 10 suomalaiset kirjailijat – Lue näitä suomalaisia kirjailijoita

Kirjallisuus on erinomainen tapa tutustua maan kulttuuriin ja historiaan. Kun haluat nähdä kotimaamme uusin silmin, kannattaa luettavaksi ottaa parhaat suomalaiset kirjailijat. Erinomaisia ja tunnettuja suomalaisia kirjailijoita riittääkin useampaankin lukuhetkeen.

Kirjailijoiden joukosta löytyy taatusti luettavaa, kiinnostaa sinua sitten jännityskirjat tai rakkausromaanit.

Artikkeli jatkuu alla
Osta kirjoja tai kuuntele äänikirjoja ILMAISEKSI näistä palveluista!
Kirjan lukeminen
Artikkeli jatkuu...

Parhaat suomalaiset kirjailijat

Ketkä sitten ovat ne luetuimmat ja tunnetuimmat suomalaiset kirjailijat? Tässä katsaus kymmeneen tunnettuun suomalaiseen kirjailijaan.

1. Mika Waltari (1908 – 1979)

Kirjailija Mika Waltari

Kuva: Finnish Heritage Agency, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Yksi Suomen tunnetuimmista kirjailijoista on ehdottomasti Mika Waltari. Hänen tunnetuin teoksensa, Sinuhe egyptiläinen, on niittänyt mainetta maailmalla jo vuosikymmenten ajan.

Waltarin kirjat ovat hyvin yksityiskohtaisia ja niiden avulla pääsee sukeltamaan kirjojen tapahtumiin todella mukaansatempaavalla tavalla.

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

2. Tove Jansson (1914 – 2001)

Tove Jansson on yksi suosituimpia suomalaisia naiskirjailijoita. Vaikka hänet tunnetaankin parhaiten Muumeistaan ja kuvataiteestaan, on Janssonilla myös muita teoksia.

Muumitarinoiden lisäksi Jansson on kirjoittanut joukon pohdiskelevia romaaneja. Janssonin teoksia löytyy nykyään käännettynä useille kielille.

3. Sofi Oksanen (1977 -)

Kirjailija Sofi Oksanen

Kuva: Magnus Fröderberg/norden.org, CC BY 2.5 DK, via Wikimedia Commons

Suomalaiset naiskirjailijat ovat kasvattaneet mainettaan viime vuosina ja heidän joukossaan on yksi tunnetuimpia suomalaisia kirjailijoita 2000-luvulla eli Sofi Oksanen.

Hänen tunnetuimpiin teoksiin kuuluva Puhdistus on niittänyt runsaasti ylistystä myös ulkomailla.

Oksanen käsittelee kirjoissaan muun muassa Viron lähihistoriaa sekä syömishäiriöitä kantaaottavalla ja koskettavalla tavalla.

Sofi Oksanen löytyy myös suomalaiset naiskirjailijat -listaltamme.

4. Arto Paasilinna (1942 – 2018)

Paasilinnan kirjoja on käännetty yli 40 eri kielelle. Hänen kirjoitustyylinsä on hyvin sarkastinen ja humoristinen, mikä on taatusti osittain suuren suosion taustalla. Tarinat vievät mukaansa myös vauhdikkaiden juonenkäänteiden ansiosta.

Suomalaiset kirjailijat -listoja ei voi missään nimessä laatia ilman mainintaa Paasilinnasta, onhan hänen teoksiaan painettu maailmalla peräti yli kahdeksan miljoonan kappaleen verran.

Naantali Spa

Suomen paras hotelli vuosina 2019 & 2020! Upea kylpylähotelli Naantalissa meren rannalla.

Katso tarjoukset

5. Kari Hotakainen (1957 -)

Kirjailija Kari Hotakainen

Kuva: Magnus Fröderberg/norden.org, CC BY 2.5 DK, via Wikimedia Commons

Juoksuhaudantie on Kari Hotakaisen tunnetuimpia kirjoja. Hotakainen on varsin tuottelias kirjoittaja, sillä hänen valikoimistaan löytyy perinteisten romaanien lisäksi myös runoja, lastenkirjoja sekä käsikirjoituksia. Olipa Hotakainen myös Kimi Räikkösen elämäkerran kirjoittaja.

Hotakainen on lisäksi yksi monesta listan suomalaisesta kirjailijasta, joka on voittanut urallaan myös Finlandia-palkinnon.

6. Aleksis Kivi (1834 – 1872)

Suomalaiset kirjailijat aloittivat kirjoittamaan suomen kielellä jo 1500-luvulla. Toden teolla suomalaiset kirjailijat ryhtyivät kirjoittamaan 1800-luvulla.

Ensimmäinen kirjailija, joka elätti itsensä teoksillaan olikin aikakaudella kirjoittanut Aleksis Kivi. Kivi on eittämättä suomalainen kirjailija, kenet lähes kaikki tuntevat. Hänen tunnetuimpiin teoksiin kuuluu tietysti Seitsemän veljestä.

7. Pirkko Saisio (1949 -)

Kirjailija Pirkko Saisio

Kuva: Teemu Rajala, CC BY 3.0, via Wikimedia Commons

Tunnetuimmat suomalaiset naiskirjailijat -listaan lisätään lähes aina myös Pirkko Saisio. Hänen kirjoittamiaan kirjoja ovat muun muassa Elämänmeno ja Punainen erokirja.

Lisäksi Saisio on käsikirjoittanut lukuisia näytelmiä ja jopa musikaaleja. Saision kirjat ovat hyvin elämänmakuisia ja ne ovat voittaneet useita kirjallisuusalan palkintoja.

8. Minna Canth (1844 – 1897)

Suomalaiset realismi kirjailijat ryhtyivät valloittamaan kirjallisuuspiirejä 1900-luvulla. Heidän joukkoon kuului Minna Canth, jota pidetään tärkeänä mielipidevaikuttajana sekä naiskirjailijana.

Minna Canthin kirjoissa puhtaan tärkeistä asioista ja ajetaan muun muassa naisten aseman parantamista suomalaisessa yhteiskunnassa.

9. Tuomas Kyrö (1974 -)

Kirjailija Tuomas Kyrö

Kuva: Anneli Salo, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

Tunnetuimpiin 2000-luvun suomalaisten kirjailijoiden joukkoon kuuluu Tuomas Kyrö. Kyrön tunnetuimpiin teoksiin lukeutuvat Mielensäpahoittaja-kirjat, joista on tehty myös elokuvaversiot.

Kyrö kertoo tarinat hyvin hauskalla suomalaisella rehtiydellä, joten ei ihme, että hän on yksi tämän päivän suosituimpia suomalaisia kirjailijoita.

10. Volter Kilpi (1874 – 1939)

Suomalaiset romantiikka kirjailijat olivat myös vahvasti esillä 1900-luvun alussa. Heidän joukkoon lukeutui uusromantiikan tyylistä tunnettu Volter Kilpi. Kilven Alastalon salissa kirja on usein äänestetty Suomen kaikkien aikojen parhaaksi romaaniksi.

Kilven muihinkin teoksiin kannattaa ehdottomasti tutustua.

Lomarengas

Laatutarkastetut vuokramökit ja loma-asunnot Suomen kattavimmasta valikoimasta

Etsi mökkejä

Tunnettuja suomalaisia kirjailijoita riittää yllin kyllin

Yllä katsaus parhaisiin suomalaisiin kirjailijoihin. Listaan voisi kuitenkin lisätä joukon muitakin suomalaisia kirjailijoita, sillä kotimaastamme löytyy runsaasti hyvää kirjallisuutta.

Kaikki nämäkin suomalaiset kirjailijat ovat kirjoittaneet kiehtovia tarinoita, esitellen hyvin suomalaista sielunmaisemaa. Kun siis kaipaat hieman otetta kulttuuriimme, kannattaa ottaa luettavaksi ainakin juuri nämä yllä mainitut suomalaiset kirjailijat.

Katso myös sivuiltamme suomalaiset klassikkokirjat. Jos olet lähdössä reissuun, niin ota lomalukemisiksi parhaat matkakirjat.

Matkapojat

Tutustu Matkapoikien kotimaan matkoihin ja löydä risteilytarjouksia!

Tutustu matkoihin

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Naantalin kylpyläNaantalin kylpylä
KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll