Holiday ClubHoliday Club

Autonvuokraus – Kilpailuta vuokra-autot ja vuokraa auto edullisesti

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Autonvuokraus on erinomainen työkalu matkustettaessa. Auton vuokraaminen avaa matkailijalle roppakaupalla ovia ja mahdollistaa huomattavasti monipuolisemman loman. Vuokra-auton kyydissä pääset näkemään Suomesta ihan erilaisen puolen.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Milloin autonvuokraus kannattaa?

Auton vuokraaminen sopii moniin tilanteisiin. Vaikka omistaisit auton, ei omalla autolla tarvitse aina ajaa kohteeseen. Esimerkiksi etelästä voi olla pitkä matka ajaa pohjoiseen, joten voit mieluummin vaikka lentää kohteeseen tai mennä junalla Lappiin ja liikkua sitten alueella vuokra-auton avulla. Esimerkiksi autonvuokraus Rovaniemellä voi säästää matkustusaikaa, sillä voit ottaa yöjunan kaupunkiin ja hypätä aamulla vuokra-auton kyytiin.

Jos sinulla on ajokortti, muttei omaa autoa, voit nauttia vuokra-auton tuomasta helppoudesta. Pääset liikkumaan lähiympäristössä ja lähtemään esimerkiksi mökille rentoutumaan helposti. Vähän syrjäisempiin kohteisiin ei nimittäin aina ole kovinkaan helppoa tutustua vain julkisten kulkuneuvojen avulla.

Artikkeli jatkuu alla
Naantali SpaNaantali Spa
Artikkeli jatkuu...

Mitä auton vuokraamiseen tarvitaan?

Vuokraa auto

Auton varaaminen on varsin helppoa ja se onnistuu netissä. Voit tutkia erilaisia autovuokraamoja ja valita sinulle sopivimman vaihtoehdon. Varaamiseen ei tarvita muuta kuin luotto- tai pankkikortti.

Jotta saat vuokra-auton sitten käyttöösi, tulee sinulla olla:

  • Varausvahvistus, jonka saa yleensä sähköpostiin
  • Pääkuljettajan nimissä oleva luotto- tai pankkikortti, jossa tulee olla tarpeeksi käyttövaraa auton takuusummaa varten
  • Voimassa oleva ajokortti (yleensä ajokortin on pitänyt olla voimassa vähintään 12 kuukautta)
  • Passi tai muu hyväksyttävä henkilötodistus

Sinun on mahdollista vuokrata auto myös toiselle henkilölle. Kuljettajan tulee vain täyttää autovuokraamon asettamat ehdot sekä yllä mainitut yleiset vuokraamista koskevat ehdot.

Minkä ikäisenä voin vuokrata auton?

Useimmat autovuokraamot Suomessa asettavat lisäksi ikärajan kuljettajille. Yleensä tämä ikäraja on 21-70-vuotta. Autonvuokraus onnistuu mahdollisesti yli-70-vuotiailta, mutta voi olla, että joudut maksamaan silloin lisämaksun. Lisämaksu voi tulla kyseeseen myös alle 25-vuotiaiden kohdalla.

Mitä autoa varattaessa tulee huomioida?

Autonvuokraus on varsin kätevää ja se onnistuu siis netissä. Voit tehdä autovarauksen suoraan haluamasi autovuokraamon sivuilta tai erilaisia vertailusivustoja hyödyntäen.

Autoa valittaessa on tietenkin hyvä huomioida:

  • Vuokra-auton tilavuus – Mieti kuinka paljon tilaa tarvitset matkatavaroille sekä kuinka monta henkeä autossa pitää mahtua istumaan?
  • Vuokra-auton polttoainekäytäntö – Mikäli et aja vuokra-autolla paljon, voi eri polttoainekäytännöt tulla halvemmaksi. Yleinen ”sama kuin noudettaessa”-käytäntö voi maksaa vähemmän kuin muut vaihtoehdot.
  • Vuokra-auton noutokohde – Pidä mielessä myös mistä haluat auton noutaa sekä minne haluat sen palauttaa.

Autovuokraamot operoivat usein juuri lentokenttien ja rautatieasemien läheisyydessä. Mutta vuokra-auton voi monesti pyytää haluamaansa kohteeseen. Esimerkiksi autonvuokraus Tampereella voi onnistua keskustan alueella monissa eri paikoissa.

Artikkeli jatkuu alla
Holiday ClubHoliday Club
Artikkeli jatkuu...

Mitä autonvuokraus maksaa?

Autonvuokrauksen hinta riippuu siitä, millaisen auton vuokraat, kuinka pitkäksi aikaa tarvitset vuokra-auton, milloin olet vuokraamassa autoa sekä missä autonvuokraus tapahtuu. Lisäksi eri autovuokraamot voivat tarjota hyvinkin erilaisia hintoja, joten hintojen vertaaminen kannattaa aina.

Autonvuokrauksen hintoja vertaillessa on hyvä muistaa, että kaikki maksut eivät välttämättä näy esitetyssä tarjouksessa. Myöskään kaikki haluamasi palvelut eivät kuulu aina hintaan automaattisesti, joten tarjous tulee tutkia huolella ennen vuokra-auton varaamista.

Yleensä autonvuokrauksen hintaa tutkiessa on hyvä kiinnittää huomiota:

  • Varkaus- ja kolariturvaan
  • Peruutusmaksuihin
  • Mahdollisiin lentokenttämaksuihin

Erilaiset lisävarustelut, kuten suksiboksi tai vaikkapa lasten istuimet, ovat hyvin usein merkitty jo auton hintaan. Toki eroja on autovuokraamojen välillä, joten tutki ehdot tarkasti ennen varaamista.

Vuokra-autot voivat lisäksi maksaa eri summia kohteesta riippuen. Autonvuokraus Helsingissä on esimerkiksi yleensä kalliimpaa kuin vaikkapa autonvuokraus Oulussa. Toisaalta pääkaupunkiseudulla valinnanvaraa on hieman eri tavalla.

Artikkeli jatkuu alla
LomarengasLomarengas
Artikkeli jatkuu...

Kuinka löytää edullinen vuokra-auto?

Vuokra-autoja löytyykin aina edullisesti hintoja vertaamalla. Tutki siis eri vaihtoehtoja ja pidä silmällä juuri sitä, mitä hintaan sisältyy. Se näennäisesti halvin auto ei välttämättä ole edullisin, kun ryhdytään tutkimaan eri lisämaksuja.

Tarjouksiakin on usein saatavilla, joten myös hintavertailu eri palveluissa kannattaa.

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

LomarengasLomarengas
Naantalin kylpyläNaantalin kylpylä
KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll